Kerk en kerst

Kerk en kerst

Handvatten voor evangelisatie in de kerstperiode


Kerk en kerst

In de koude, donkere decembermaand zoeken mensen naar warmte, geborgenheid en licht. Juist in deze donkere maand vieren we in de kerk het feest van het licht. De geboorte van Jezus laat zien: God ziet naar ons om. Deze hoopvolle boodschap willen wij – samen met u – bij iedereen bekendmaken. Daarom helpen we u graag met een praktisch product, dat u kunt gebruiken als evangelisatiemiddel (bijvoorbeeld om uit te delen als uitnodiging voor de kerstnachtdienst). Hieronder vindt u drie mogelijkheden.

‘Kerst in 12 hits’

De cd ‘Kerst in 12 hits’ is een mix van christelijke nummers en hedendaagse popmuziek. In 12 prachtige en kwetsbare nummers wordt de luisteraar meegenomen door het verhaal van Kerst: onder andere de aankondiging van de geboorte (Mary, did you know), de nacht waarin Jezus ter wereld kwam (O Holy night), de vlucht van het jonge gezin naar Egypte (Home van Phillip Phillips) en het doel van Jezus’ komst naar de aarde (Fix you van Coldplay) komen aan bod. Meer over de inhoud van deze cd vind je via deze link. Bestel de cd via de webshop van de Evangelische Omroep.

DaaromKerst.nl

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) lanceert in november 2017 haar project ‘Daarom Kerst’. Via daaromkerst.nl kunt u gratis een mooi product kiezen om in de kerstperiode weg te geven aan familie, buren of vrienden. Een cadeau voor de ontvanger, en voor u een laagdrempelig middel om aandacht te vragen voor de werkelijke betekenis van Kerst. Daarnaast kunt u het product ook gebruiken om iemand uit te nodigen voor een kerstdienst. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Mail dan naar update@daaromkerst.nl.

Hart van Kerst

In de kerstperiode brengt NEEMA Media elk jaar een film uit die aansluit bij de kerstgedachte. In 2017 brengt de organisatie de speelfilm ‘The case for Christ’ op de markt. NEEMA Media wil u, als kerk of lokale initiatiefnemer, helpen om met deze film een bioscoopevenement te organiseren. Een échte filmavond, maar met het grote verschil dat het dit keer om een film met zeer inspirerende inhoud gaat. Ga voor meer informatie naar hartvankerst.nl.