Waarom kerst 2016

Vragen en antwoorden

Vind hier antwoorden op je vragen over het Waarom Kerst?-project

Bestel hier de Waarom Kerst?-CD


Over Waarom Kerst?

Waarom wordt Waarom Kerst? georganiseerd?

Rond de feestdagen zijn veel mensen op zoek naar de werkelijke betekenis van kerst. Waarom Kerst? gaat daarop in. Waarom Kerst? wil kerken ondersteunen bij het opzetten van een eigen kerstevangelisatie-activiteit. Met jaarlijks een origineel en aansprekend kerstgeschenk, een website en allerhande download materiaal worden kerken en christenen toegerust om aan de slag te gaan en hun vrienden, kennissen en buren uit te nodigen voor kerstactiviteiten in hun kerk. Waarom Kerst? is al sinds 2005 een jaarlijks terugkerend initiatief van Agapè, de Evangelische Omroep en de Protestantse Kerk in Nederland. Ieder jaar doen ongeveer 100.000 mensen mee aan de actie!

Wat is het Waarom Kerst?-geschenk van dit jaar?

Dit jaar brengt Waarom Kerst? een mooie CD uit met 12 populaire tracks uit de christelijke- en popcultuur.

De CD “Kerst in 12 hits” laat horen dat kerst meer is dan een gebeurtenis die lang geleden plaatsvond in een stal in Bethlehem. Kerst is veelbelovend: de geboorte van Jezus is de start van een veel groter verhaal. Een verhaal vol liefde en hoop.

Waarom is gekozen voor een CD?

Waarom Kerst? streeft ernaar om elk jaar een mooi en relevant kerstgeschenk op de markt te brengen. Dit jaar viel de keuze op een CD.

Muziek vertelt verhalen. Verhalen van mensen dichtbij en ver weg, van gebeurtenissen en omstandigheden, van dromen, wensen en verlangens. Muziek neemt je mee, roept herinneringen op of brengt je naar tijden en plaatsen die je (nog) niet kent.

De muziek van de CD “Kerst in 12 hits” neemt je mee naar de start van het leven van Jezus. Aan de hand van populaire tracks uit de christelijke- én popcultuur ontdek je voor het eerst of opnieuw wie Hij is en waarom Hij naar de aarde kwam. Zo vertellen de liederen over de aankondiging van de geboorte (Mary, did you know), de nacht waarin Jezus ter wereld kwam (O Holy night), de vlucht van het jonge gezin naar Egypte (Home) en over het doel van Jezus’ komst naar de aarde (Fix you).

De CD laat horen dat kerst meer is dan een gebeurtenis die lang geleden plaatsvond in een stal in Bethlehem. Kerst is veelbelovend: de geboorte van Jezus is de start van een veel groter verhaal. Een verhaal vol liefde en hoop.

 

Prijs en bestellen

Waar kan ik het Waarom Kerst?-geschenk bestellen?

Je kunt het Waarom Kerst?-geschenk bestellen via de Waarom Kerst?-shop.
Ook kun je het Waarom Kerst?-geschenk telefonisch bestellen via 035-6474645 (op werkdagen tijdens kantooruren). Bij telefonische bestellingen is betaling met acceptgiro mogelijk.

Voor wie is het Waarom Kerst?-geschenk bedoeld?

De nadruk van Waarom Kerst? ligt op het bereiken en inzetten van kerken/gemeenten. In veel gevallen is de kerkenraad of een evangelisatiecommissie dus het eerste aanspreekpunt in de communicatie. Secundair richten we ons op particuliere christenen; zij zijn veelal lid van een gemeente en kunnen de actie bij hun kerk introduceren.

Het Waarom Kerst?-geschenk is een mooi cadeau om weg te geven.

De zoekers, de mensen waar Waarom Kerst? natuurlijk uiteindelijk voor bestemd is, worden bereikt via het uitdelen van het Waarom Kerst?-geschenk en via acties van kerken.
Voor de zoekers is er op de website veel informatie te vinden over de inhoud en achtergrond van het kerstfeest en kunnen ze hun vragen stellen of meedoen aan een online cursus.

Na hoeveel werkdagen ontvang ik mijn Waarom Kerst?-geschenk?

Het Waarom Kerst?-geschenk wordt elke vrijdag verzonden. Brievenbusstukken (Minder dan 3 stuks) worden naar verwachting op de maandag na uw bestelling geleverd via Post NL. Pakketten (vanaf 3 stuks) worden op zaterdag geleverd. Vanaf 27 november versturen wij de Waarom Kerst?-geschenken dagelijks met 24 uurs post, waarbij (zowel voor brievenbusstukken als pakketten) geldt: ‘Vandaag besteld, morgen in huis’.

Wat is de prijs van het Waarom Kerst?-geschenk?

De Waarom Kerst?-CD is te koop vanaf € 2,95. De prijs varieert per aantal stuks:

  • 1 t/m 3 stuks = € 2,95 per stuk
  • Vanaf 4 stuks = € 2,50 per stuk
  • Vanaf 200 stuks = 10% korting
  • Vanaf 500 stuks = 20% korting

 

Tips voor kopers

Hoe kan ik het Waarom Kerst?-geschenk weggeven?

Ken je mensen in jouw omgeving die je deze kerst wilt bemoedigen? Heb je plannen voor een kerstevangelisatie-actie, of ben je betrokken bij de organisatie van een speciale kerstdienst? Lees op deze website alles over Waarom Kerst? en laat je inspireren! Motiveer ook andere christenen om met de actie mee te doen! En natuurlijk is gebed voor alle Waarom Kerst?-acties onmisbaar! Bid je mee?

Heb je zelf ideeën voor het gebruik van het Waarom Kerst?-geschenk die nog niet op de website vermeld staan, laat het ons weten. Stuur een bericht via het contactformulier, leg je idee uit en wij zullen na beoordeling jouw idee toevoegen op de website.

 

Samenwerkende partijen

Welke organisaties werken samen in dit project?

Deze website is speciaal opgezet rondom het project Waarom Kerst?.
Het is een project waarin verschillende organisaties samenwerken om de boodschap van het kerstfeest onder de aandacht van mensen te brengen.
De verschillende partners zijn Agapè, Evangelische Omroep en de Protestantse Kerk in Nederland.

Via deze link kun je een korte beschrijving lezen van elk van de organisaties.

 

Contactgegevens Waarom Kerst?

Belangrijke websites/e-mailadressen

Algemene website: www.waaromkerst.nl
Bestellen via de Waarom Kerst?-shop

Is je vraag op deze website niet beantwoord, stuur dan een bericht via het contactformulier.